Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI RCKiK w Kaliszu

POSTANOWIENIA OGÓLNE

Niniejsza polityka prywatności ma charakter informacyjny i zawiera przede wszystkim zasady dotyczące przetwarzania danych osobowych przez Administratora, w tym podstawy, cele i zakres przetwarzania danych osobowych oraz prawa osób, których dane dotyczą, a także informacje w zakresie stosowania plików cookies oraz narzędzi analitycznych.

ADMINISTRATOR

Administratorem w rozumieniu art. 4 pkt 7) RODO w odniesieniu do danych pracowników jest Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Kaliszu. Kontakt z administratorem jest możliwy za pośrednictwem adresu e-mail: sekretariat@krwiodawstwo.kalisz.pl – zwanym dalej „Administratorem” i będącym jednocześnie właścicielem strony internetowej.

INSPEKTOR OCHRONY DANYCH

Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym w sprawach dotyczących przetwarzania Państwa danych osobowych lub realizacji swoich praw, możecie się Państwo kontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem e-mail: iod@krwiodawstwo.kalisz.pl lub telefonicznie +48 518 053 702

PODSTAWA PRAWNA

Dane osobowe pozyskane w ramach prowadzonej działalności w tym poprzez stronę internetowej https://krwiodawstwo.kalisz.pl przetwarzane są przez Administratora zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – zwane dalej „RODO” lub „Rozporządzenie RODO”

CEL PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Dane osobowe pozyskane w ramach prowadzonej działalności w tym poprzez stronę internetową https://krwiodawstwo.kalisz.pl/ przetwarzane są przez Administratora zgodnie z Klauzulą Informacyjną:

POLITYKA PLIKÓW COOKIE RCKiK w Kaliszu

WPROWADZENIE

Nasza strona internetowa, https://krwiodawstwo.kalisz.pl/rodo/ (dalej: „strona internetowa”) używa plików cookie i innych powiązanych technologii (dla wygody wszystkie technologie są określane jako „pliki cookie”). Pliki cookie są również umieszczane przez osoby trzecie. W poniższym dokumencie informujemy o korzystaniu z plików cookie na naszej stronie internetowej.

CZYM SĄ COOKIES?

Plik cookie to niewielki prosty plik wysyłany wraz ze stronami tej witryny i przechowywany przez przeglądarkę na dysku twardym komputera lub innego urządzenia. Informacje w nich przechowywane mogą zostać zwrócone na nasze serwery lub do serwerów odpowiednich stron trzecich podczas kolejnej wizyty.

CZYM SĄ SKRYPTY?

Skrypt to fragment kodu programu, który służy do prawidłowego i interaktywnego działania naszej witryny. Ten kod jest wykonywany na naszym serwerze lub na twoim urządzeniu.

CO TO JEST PIXEL TAG?

Web beacon (lub znacznik pikselowy) to mały, niewidoczny fragment tekstu lub obrazu na stronie internetowej, który służy do monitorowania ruchu na stronie internetowej. Aby to zrobić, różne dane
o tobie są przechowywane przy użyciu web beaconów.

PLIKI COOKIES

Ciasteczka techniczne lub funkcjonalne

Niektóre pliki cookie zapewniają prawidłowe działanie niektórych części witryny i poznanie preferencji użytkownika. Umieszczając funkcjonalne pliki cookie, ułatwiamy odwiedzanie naszej strony internetowej. W ten sposób nie musisz wielokrotnie wprowadzać tych samych informacji podczas odwiedzania naszej strony internetowej i, na przykład, przedmioty pozostają w koszyku, dopóki nie zapłacisz. Możemy umieścić te pliki cookie bez Twojej zgody.

Cookie analityczne

Używamy analitycznych plików cookie, aby zoptymalizować korzystanie ze strony internetowej dla naszych użytkowników. Dzięki tym analitycznym plikom cookie uzyskujemy wgląd w korzystanie
z naszej witryny. Prosimy o zgodę na umieszczanie analitycznych plików cookie.

Przyciski social media

Na naszej stronie umieściliśmy przyciski dla Facebook, aby promować strony internetowe (np. „Lubię” / „Like”, „przypinać” / „Pin”) lub udostępniać (np. „Tweetować”) w sieciach społecznościowych, takich jak Facebook. Ten przycisk działa przy użyciu fragmentów kodu pochodzący od samego Facebook. Ten kod umieszcza pliki cookie. Ten przycisk mediów społecznościowych może również przechowywać i przetwarzać określone informacje, dzięki czemu można wyświetlać spersonalizowane reklamy.

Przeczytaj oświadczenie o ochronie prywatności tych sieci społecznościowych (które mogą się regularnie zmieniać), aby dowiedzieć się, jak są przetwarzane dane za pomocą tych plików cookie. Odzyskiwane dane są w miarę możliwości zanonimizowane.

UMIESZCZONE PLIKI COOKIE

Wśród umieszczonych plików znajdują się m.in. pliki związane z działaniem narzędzi analitycznych (Google Analytics), prezentacji filmowych (YouTube), map (Google Maps), systemu komentarzy (Ceneo) a także skrypty niezbędne do działania sklepu. Pełną listę plików znajdą Państwo klikając przycisk „dostosuj” odwiedzając nasz sklep po raz pierwszy.

ZGODA

Kiedy odwiedzasz naszą stronę po raz pierwszy, pokażemy Ci wyskakujące okienko z wyjaśnieniem dotyczącym plików cookie. Po kliknięciu przycisku “Akceptuj” wyrażasz zgodę na używanie przez nas kategorii plików cookie i wtyczek wybranych w wyskakującym okienku, jak opisano w tym oświadczeniu dotyczącym plików cookie. Możesz wyłączyć korzystanie z plików cookie za pośrednictwem przeglądarki, lub dostosować zakres ich działalności poprzez przycisk „Dostosuj” ale pamiętaj, że nasza witryna może już nie działać poprawnie.

TWOJE PRAWA W ODNIESIENIU DO DANYCH OSOBOWYCH

Masz następujące prawa w odniesieniu do swoich danych osobowych:

  • Masz prawo wiedzieć, dlaczego Twoje dane osobowe są potrzebne, co się z nimi stanie i jak długo będą przechowywane.
  • Prawo dostępu: masz prawo dostępu do znanych nam danych osobowych.
  • Prawo do sprostowania: masz prawo do uzupełnienia, poprawienia, usunięcia lub zablokowania danych osobowych w dowolnym momencie.
  • Jeśli wyrazisz zgodę na przetwarzanie swoich danych, masz prawo odwołać tę zgodę i usunąć swoje dane osobowe.
  • Prawo do przekazywania danych: masz prawo zażądać od administratora wszystkich swoich danych osobowych i przekazać je w całości innemu kontrolerowi.
  • Prawo do sprzeciwu: możesz sprzeciwić się przetwarzaniu danych. Przestrzegamy tego, chyba że istnieją uzasadnione podstawy do przetwarzania.

Aby skorzystać z tych praw, skontaktuj się z nami. Proszę odnieść się do danych kontaktowych na dole tego oświadczenia cookie. Jeśli wnosisz skargę dotyczącą sposobu postępowania z Twoimi danymi, chcielibyśmy usłyszeć od Ciebie, ale masz również prawo złożyć skargę do organu nadzorczego tj. Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

WŁĄCZANIE / WYŁĄCZANIE I USUWANIE PLIKÓW COOKIE

Możesz użyć przeglądarki internetowej do automatycznego lub ręcznego usuwania plików cookie. Możesz również określić, że niektóre pliki cookie mogą nie być umieszczane. Inną opcją jest zmiana ustawień przeglądarki internetowej, tak aby otrzymywać komunikat za każdym razem, gdy plik cookie zostanie umieszczony. Aby uzyskać więcej informacji na temat tych opcji, zapoznaj się z instrukcjami w sekcji pomocy przeglądarki.

Pamiętaj, że nasza witryna może nie działać poprawnie, jeśli wszystkie pliki cookie są wyłączone. Jeśli usuniesz pliki cookie w swojej przeglądarce, zostaną one ponownie umieszczone po wyrażeniu zgody podczas ponownego odwiedzania naszych stron internetowych.

DANE KONTAKTOWE

W przypadku pytań dotyczących naszej polityki, plików cookie oraz oświadczenia, prosimy
o kontakt z nami:

Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa.

ul. Kaszubska 9 62-800 Kalisz

Centrala: 62 76 79 400

Sekretariat: 62 76 79 415 Fax: 62 76 73 889

e-mail: sekretariat@krwiodawstwo.kalisz.pl

Strona internetowa: https://krwiodawstwo.kalisz.pl/

 

Przejdź do treści